Aftontidningarna och politiska ideologier som destruktiva biblar

FORTSÄTTNING SEDAN IGÅR.

B) (den andra frågan) Hur använder han (satan) våra svagheter?


Jag antar att det finns lika många svar som det finns människor, men några saker tror jag går att nämna mer generellt. Våra rädslor och drivkrafter verkar vara viktiga för att ondskan ska kunna få fotfäste i våra liv. Det jag nu räknar upp räknas till de sju dödssynderna och har stor betydelse för de maskar ondskan agnar krokarna med för att vi ska tappa den goda inriktningen i våra liv.

De gamla fäderna ansåg att de drivkrafterna ledde till laster som i sin tur ledde i till aktiva synder. Dessa leder till fördömelse om inte syndaren ångrar sig och ber Gud om förlåtelse.

Detta är de som kallas dödssynder:

* Girighet

* Vällust (begär eller otukt)

* Högmod eller fåfänga (hybris)

* Vrede med hämndlystnad

* Avund

* Frosseri

* Lättja.

Så ser de svaga punkterna ut som djävulen använder för att komma åt oss och binda oss i sina värderingar. Skriv gärna ner dessa och försök rangordna dessa krafter i ditt liv, då får du också en inblick i vilken ordning ondskan försöker komma åt dig och fängsla dig i ditt liv.

Ämnet är stort, men detta ger en bra inblick i frågan om hur satan använder våra svagheter.

Så den sista frågan:

C) hur vi kan undvika hans uppslukande

Slå upp någon av aftontidningarna, kika på förstasidan och jämför innehållet med dödssynderna. Varje gång vi läser detta innehåll, blir vi alltmer fastnaglade i en känsla av att dessa laster utgör viktiga bitar för ett bra liv.  Medan det i själva verket är destruktivt.  Problemet med detta är att det hela tiden skapar en lust efter mer. Ja, lusten blir så stark att den känns som ett behov. Under tiden blir vi bara tommare och tommare, mer och mer rastlösa och blir fråntagna upplevelsen av meningen med livet!

Detta är en del av hur vi uppslukas i den onda sfären.

Men hur undviker vi att uppslukas?

Mitt svar blir: På exakt samma sätt som när vi läser och tar till oss av de destruktiva drivkrafterna, men vi väljer bort just dessa och deras värderingar, och ägnar en tid på dagen åt att läsa god andlig litteratur, mediterar över den, och låter den gå in i hjärtat. Då blir våra böner hörda och destruktiva delar av vårt sinnelag blir förlåtna och helade.

 

Published in: on 8 mars, 2010 at 13:13  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/03/08/aftontidningarna-och-politiska-ideologier-som-destruktiva-biblar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: