Kampens villkor och förutsättningar

Det jag citerade mot slutet igår: Ef 6:12 Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna.

Går direkt vidare in på det jag har beskrivit förr, t.ex ur Daniels bok, men den boken visar också på den här bloggens överskrift: BIBELN OCH TILLVARON -både den synliga och den osynliga. ”Kött och blod” handlar om människor i vår synliga tillvaro. ”Väldigheter och världshärskare här i mörkret” handlar å andra sidan om den bakomliggande, men kraftfulla sataniska kraft som vi har att ta itu med.

Därför ger Paulus här några råd för att vi ska växa till i andlig styrka för att kunna hålla oss på den ”smala” vägen, ta upp kampen och segra mot ondskans attacker.

Detta förklarar med all önskvärd tydlighet varför vi behöver en ”vapenrustning” av särskilt slag för att nå målet. Det är en andlig krigföring och där behövs en andlig vapenrustning.

Jag går vidare:

13 Tag därför på er hela Guds vapenrustning [det är den vi kommer att avhandla här], så att ni kan stå emot på den onda dagen [den onda dagen: när vi blir ansatta av mörkrets makter. Dysterheten omsluter oss som tjock dimma en höstmorgon, den sjukdom vi lider av tycks värre än någonsinn, våra nära och kära verkar sakna framtidstro och hopp…] är det den onda dagen. är vi ansatta av fiendens attacker vare sig vi kan se det så eller inte] och behålla fältet, sedan ni fullgjort allt. [Dvs genom dessa råd blivit starka och vunnit seger. Solen syns åter bakom molnen…] (Klicka och fortsätt läsningen efter sången) http://www.youtube.com/watch?gl=SE&hl=sv&v=lC5QMJd4oGs&fmt=18

Det står i bibeln att änglarna lovsjunger Fadern. I lovsången händer något. Det är som om hela rummet (huset) uppfylls av frid från himmlen oavsett om vi sjunger själva, lyssnar på datorn eller vår stereo. Vi kan känna igen upplevelsen från det vi möter i kyrkor och kapell när när vi kommer in. En stark, livgivande kraft utan ord, den bara överväldigar oss!

14 Stå alltså fasta, spänn på er sanningen som bälte kring era höfter och kläd er i rättfärdighetens pansar,

Att vara sann är ett av de viktigaste dragen hos en troende människa. Osanning och dubbelmoral hör till de som känner inre krav på sig att vara på ett visst sätt, men vet med sig att de inte kunnat leva upp till detta. Då måste de ”rättfärdiga sig” som det står i bibeln. Det finns ett uttryck i Luk 11:44: ”Ve er, ni är som gravar som inte syns, och människorna märker inte när de trampar på dem. Det betyder att en religiös hycklare smittar människor med inre orenhet är lika försåtliga som en otydligt markerad grav.

Varför är det så? Jo, för att det inte finns en enda människa som fullt ut kan leva upp till de lagkrav bibeln ställer, synden går så djupt att det är en omöjlighet. (Ni kan läsa galaterbrevet) Att sedan låtsas vara bättre än man är (=lögn) fördärvar sanningen om oss själva och om Gud. Det var detta som Jesus attackerade hos de skriftlärde och hos fariséerna. 

”Matt 23:25 Ve er, skriftlärda och fariseer, ni hycklare som rengör utsidan av bägaren och skålen, medan de inuti är fulla av vinningslystnad och omåttlighet.”

Så det finns ingen, jag repeterar ingen som kan leva rätt nog, utom Jesus, och det är i hans rättfärdighet vi kan erhålla allt vad Gud ger. Så vi behöver helt enkelt inte ljuga och bedra, (oss lögnare emellan)!

 


Published in: on 12 april, 2010 at 18:31  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/04/12/kampens-villkor-och-forutsattningar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: