Overtyren till tidens slut

I gårdagens blogg berörde jag de undergångsstämningar som finns i samhället. Hur de kopplas ihop med klimatet, till pandeminer eller något annat som atomkrig, överbefolkning eller orättfärdiga politiska system. Allt detta finns omkring oss och bygger på en gemensam undergångsstämning.

Ett kan vi kanske vara överens om. Nämligen att allt fler människor tycker att det går utför med tillvaron som vi känner den.

I en några inlägg kommer jag att fördjupa detta ur ett bibliskt perspektiv. Jag kommer att utgå från ett antal viktiga bibelställen och försöka förklara texten och sätta in den i ett större sammanhang. Och som jag skrev igår, Bibeln anger inte något datum och kan inte användas vare sig som Nostradamus profetior eller den nu så omtalade Mayakalendern som slutar i december 2010.

Det jag skrev om detta igår är viktigt eftersom varje händelse som slår in för oss hela tiden ett steg närmare tidens slut. Jag skrev:”Men bibeln anger inte något datum eftersom bibelns tidsangivelser är dynamiska. Det vill säga att vissa saker måste hända innan slutet kommer. Dessa händelser inför slutkatastrofen brukar kallas ”födslovåndor” eftersom de liksom pressar fram ett skeende på jorden som redan är beslutat i himlen.” Det är liksom himlens klocka.

Som jag förstår det står den nu bara ett par minuter före tolvslaget.

Jag börjar med ett textavsnitt ut Matt 24:3-8 och som vanligt kan man se textsammanhanget i bibeln genom att klicka på de blå versangivelserna.

Mina kommentarer inom klammer insprängt i texten:

Matt 24:3 När Jesus sedan satt på Oljeberget och lärjungarna var ensamma med honom, gick de fram till honom och frågade: ”Säg oss: När skall detta ske, och vad blir tecknet på din återkomst och den här tidsålderns slut?” 
[Detta är lärljungarnas fråga till Jesus när det börjr gå upp för dem att han kommer att komma tillbaks.
Svaret Jesus ger är ingen klang och jubelföreställning eftersom det Jesus berättar stämmer väl överens med den utveckling i tillvaron vi ser idag. Både bland människor, i naturen och ansättelsen som kommer att ske i det andliga perspektivet]

Matt 24:4 Jesus svarade dem: ”Se till att ingen bedrar er. 
Matt 24:5 Ty många skall komma i mitt namn och säga: Jag är Messias, och de skall leda många vilse. 
[Ur bibelns perspektiv existerar det bara en messias. Ordet ”Messias” knöts i bibeln direkt till Israels kommande räddare. Så det är den ursprungliga tanken med ”Mesias”.
Men här varnar Jesus för falska messiasgestalter, räddare som säger sig komma från Gud. Hur många sådana har vi inte sett växa fram ur myllan till att börja med relativt sällsynt den mot slutet i ett relativt växande antal .
Eftersom ”Messias” också kan ha en politisk betydelse verkar det som om den kommande antikrist först kommer att dyka upp som en världsräddare. Exempel på denna typ av gestalter som människorna tillskrev och tillskriver messiasrollen: Muhammed, New Age, Jehovas vittnen, Mormonerna, Bahái. Listan kan göras lång, men det finns också politiska gestalter som fått samma föreställningar om sig, Nero, Hitler, Stalin, Mao tse Dung.
Folk ska följa dessa i blind lydnad, var och en åt sitt håll!
Matt 24:6 Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Ty detta måste hända, men därmed har slutet ännu inte kommit.
Matt 24:7 Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike, och det skall bli hungersnöd och jordbävningar på den ena platsen efter den andra.
[Här finns det en intressant sak som inte kommer fram i vår översättning. ”Folk ska resa sig mot folk” Här använder grekiskan ”ethnos” som står för etnicitet. Strider mellan olika etniska grupper är relativt för att öka i vår tid. Detta är det enda stället det uttrycks så tydligt i profetiorna om skeenderna före Jesu ankomst!
Matt 24:8 Men allt detta är bara början på ‘födslovåndorna’.

 

Published in: on 25 maj, 2010 at 16:04  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2010/05/25/overtyren-till-tidens-slut/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: