Vad säger Jesus om dagens läge?

I Luk. 21 kan vi läsa:

[20 När ni ser Jerusalem omringas av härar, då skall ni veta att staden snart skall bli ödelagd] Enligt de flesta historieforskare syftar Jesus på en händelse som kom att inträffa år 70… År 70  förstörde romarna Jerusalem efter en kortare tids uppror mot ockupationsmakten. Templet lades i ruiner. Detta är inte heller ointressant för oss idag eftersom det var då judarna spriddes för världens alla vindar ända till 1900-talet. Israels återuppståndelse som nation ses av Jesus som ett första tecken på ”födslovåndorna”. Dvs. den sista tidens katastrofscenarior. Vem ska då födas? Jo, det handlar om Jesu återkomst.

Tecken på Jesu ankomst

[25 …folken skall gripas av ångest och stå rådlösa vid havets och bränningarnas dån. 26 Människor skall ge upp andan av skräck, i väntan på det som skall komma över världen. Ty himlens krafter skall skakas. 27 Då skall man se Människosonen komma i ett moln med stor makt och härlighet. 28 Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning.”] Havets och bränningarnas dån! Känner vi igen oss?

[29 Han gav dem också en liknelse: ”Se på fikonträdet och alla andra träd. 30 Så snart ni ser att de knoppas, förstår ni av er själva att sommaren redan är nära. 31 När ni ser att detta händer, vet ni på samma sätt att Guds rike är nära. 32 Amen säger jag er: Detta släkte skall inte förgå, förrän allt detta sker. 33 Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall aldrig förgå.]

Eftersom trädet står som symbol för Israel kopplas detta ihop med hela skeendet: År 70 (judarnas förskingring) – återskapandet av det land Jesus levde i (1948), som då är själva startpunkten för hela slutscenen. Vad ”detta släkte” står för är det ingen som egentligen vet. Men eftersom den grekiska texten har ”geneá” torde det betyda människosläktet.

Jag tror inte alls att detta är slutet, men jag tror att det kan vara en process som kommer att accelera. Kom ihåg, att om det är på detta sätt, så har vi med kosmiska krafter att göra!

Published in: on 13 mars, 2011 at 19:23  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/03/13/vad-sager-jesus-om-dagens-lage/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Så är det idag med i värden och Israel är tecken att snart är nådens tid är över och våran Jesus kommer .låt oss vara mera effectiva att vinna våran städer till Herren med Guds hjäl poch vishet och låt den Heliga Anden falla på oss mera och mera ,tack,var välsignat ,keijo s weden


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: