Nu behöver jag hjälp och råd från er som läst min blogg!

Som jag tror att ni alla vet kommer AB att lägga ner bloggverksamhetan den sista juni.

Dett har varit en perfekt plattform för mig. Jag har nått alla möjliga människor. Både sådana som tror (och som kan tro sig tro), tvivlare, sådana som bara är nyfikna.

Dessutom de som finns i kyrkor och försmlingar och som inte erhåller vettig undervisning om kristen tro och vad Bibeln säger.

Nu är min fråga… ska jag fortsätta, och var? Jag behöver en plattform som är tillgänglig för alla er, men som också är enkel att hantera. AB´s blogg har varit extremet enkel att hantera.

 

Namnet på bloggen kommer att vara detsamma, sättet att skriva och lägga in musik och bilder detsamma. Men hur/var ska jag nå ut?

Jag har haft väldigt få kommentarer, men nu BEHÖVER jag era kommentarer för att få veta!

SNÄLLA! Hjälp mig! Detta har varit min kallelese, men nu känner jag mig lite vilsen!

JAG BEHÖVER ERA KOMMENTARER OCH TANKAR, men även råd!

Published in: on 19 maj, 2011 at 14:39  Comments (13)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/05/19/nu-behover-jag-hjalp-och-rad-fran-er-som-last-min-blogg/trackback/

RSS feed for comments on this post.

13 kommentarerLämna en kommentar

 1. Jag har inga råd att ge. Jag hoppar över till Word press tills jag hittar något annat, eller så blir jag kvar där. Jag vill nämligen flytta över alla inlägg så därför gör jag så…. Men jag undrar också: ”Finns det andra lika enkla bloggar?” Jag sitter och river mej i skallen för att förstå WordPress och det är så segdraget…Blä!

  • Verkligen nåt att fundera över!

 2. Fortsätt tillwww.wordpress, dit de flesta andra flyttat.Här kan du få tag i de som redan gett sej av http://gamlaaftonbladetbloggare.wordpress.com(själv avvaktar jag lite, lägger upp en blogg på WordPress och sen exporterar jag hela ‘bagaget’ dit. Det är 1 månad kvar.)Hur man exporterar har du fått mail från Aftonbladet om. Jag är tyvärr teknisk idiot, så jag måste läsa mailet samtidigt som jag exporterar. Men du kan ju börja med att öppna en ny blogg påwww.wordpress.com/eller så har du http://www.blogspot.com, dit några andra har begett sej.Lycka tillKao

  • Tack, jag ska kolla dina idéer!

 3. Välj vad du vill – bara du gör det lätt för oss som följer dej att hitta. Vi vill fortsätta läsa dina bloggar!

  • Det är ju därför jag ställer frågan. Jag är säker på att det finns folk här som kan detta betydligt bättre än jag.

 4. BÄSTA REALTIDSIDÉN ÄR FAKTISKT FACEBOOK…annars råder jag dig att göra som KAO sade.LYCKA TILL!!

  • Blogg i facebook? Är det möjligt? Om det går, på vilka andra plattformar dyker den sedan upp då? Ärligt talat, jag litar inte riktigt på facebook. Den verkar leva sitt eget liv. Har du själv gjort som KAO har föreslagit? Då kanske du kan svara på hur lättanvänd den är. Jag kan bara mitt vanliga tangentbord, liksom :/

 5. Flytta du enligt mailet från AB. Det kommer nog de flesta att göra.Sen har jag en fråga: du skriver att vi inte skulle ta ”domedags” profetian om lördagen på allvar, medan du själv flertalet gånger skriver om jordens undergång. Är det så att du själv vill vara ensam om att skrämmas att den sak komma. men du kanske är för feg för att sätta ett datum eller klockslag. Vilket ingen kan göra. Jorden kommer att förgöra sig själv, det vet vi, men jag undrar om vi ens ska blanda in Gud i det människor gör.

  • Ja, det är rätt. Jag tror att jorden redan har gått rätt långt mot sin undergång, det är en stor skillnad mellan det jag skriver och vad den amerikanske ”profeten” påstod. Han hade tagit sin Bibel, tagit fram en miniräknare och försökt att ta fram tider och stunder för händelsen. Alltså i princip daterat. Bibeln säger omvänt väldigt tydligt att om den stunden kan vi inte veta. Inte ens änglarna i himlen vet. Men Bibeln är också tydlig på en annan punkt och det är ett antal angivna tecken som kommer att visa sig. Då ska vi göra oss i ordning och förbereda oss. Om det sedan är i år, nästa år eller om tio år det är helt utanför vår möjlighet att ens gissa. …sedan! Nää jag vill inte vara ensam om dessa insikter det ligger en ensamhet som du kanske förstår redan i att vara så apart i en uppfattning som jag är. – Och dessutom driva den! Så jag har ingen patentönskan i att ”skrämma skiten ur folk”. Inte ens att skrämmas. Om det var som killen i USA hävdade utan att visa på någon väg ut ur läget skulle det finnas anledning till oro. Likaså om det är som du skriver att ”jorden förgör sig själv”. Då återstår ju tidens slut bara i undergång och ångest. Här har Gud en nyckelroll! Bibeln beskriver honom som historiens Gud. Han skapade hela universum (inkl. jorden) till och med tiden kom till genom honom. Genom hela bibeln ser vi hur han vill att vi ska tillbe och lita på honom. Han kommer också att vara närvarande när det tar slut. Han hanterar inte jorden med någon slags flugsmälla. Genom Gud finns det en utväg. Utan Gud – ingenting!

 6. Vad är din väg ur eländet? Har du nåt bra förslag på vad människan ska göra när ingen fattar att vi förgör oss själva. Visst jag kan hålla med dig om att utan Gud är vi ingenting, men menar du att det liksom ”bara” är tron som ska rädda oss. Alla som inte tror då? Vad tror DU det finns för utväg genom Gud. Jag har min tro och där är han med. Men, du har rätt, det går inte att sätta ett klockslag för undergången, det har jag aldrig trott och jag går aldrig på vad de siar om. Men andra gör det, barn gör det och undrar och blir rädda. Men faktiskt så kan man lite grann få uppfattningen av din blogg att om det åskar och dundrar lite så kan undergången vara nära. Men tror nu inte att så många barn är in på aftonbladet och läser bloggar.Hur som helst, meddela vart du flyttar för det är lite intressant att läsa ibland och du kanske inte kommer att få stå oemotsagd i allt.

  • Att varna barnen för att läsa mina bloggar är en tanke som faktist aldrig slagit mig! ☺? Vad jag har skrivit och anser mig kunna stå för är inte att enskilda händelser i sig pekar på tidens slut, men att vi sedan något tiotal år sedan befinner oss i en destruktiv spiral som dessutom stämmer väl med vad Jesus säger. Jag tar bara upp ett enda citat här för att det inte ska bli för långt och invecklat:” Matt24:12. Genom att laglösheten tilltar kommer kärleken att kallna hos de flesta.” Detta är en process, som där kallas för födslovåndor inför Jesu återkomst och tidens slut. Så till din fråga: Nä det finns inget bra förslag på att få folk att ”greppa läget”. Den värld jag försöker beskriva har ingen koppling till den jordiska, ”vetenskapliga” tillvaron. I ”min värld” finns det en verklig ondska. Med makt att påverka hela mänsklighetens tänkande och beteende. Vi är alltså blinda för en värld bortanför vår horisont! Det är därför allt går mot sin undergång. – och ja! Det är vår tro som kan förändra vårt tänkande så att vi kan få ett klart seende för vad som är på gång.”Alla som inte tror då”? Ja det är ju därför den stora massan inte förstår vart vi är på väg och fortsätter som om allt ska fortsätta som det är nu. De ser inte tecknen. SorgPositivt att du tycker att det är ”lite intressant” att läsa ibland. Jag har faktiskt varit lite brydd över att inte fått mer mothugg. Det är ju inte direkt ”comme il feaut”, det jag skriver. I nästa inlägg ska jag visa vad jag har för syften med min blogg och ja, jag kommer att berätta vart jag tar vägen!

 7. Tillägg till mitt svar. Sätt din tro till fruktan och du kommer att bli paralyserad av fruktan. Tro på dina tvivel, och du kommer att bli osäker och frågande. Tro på dig själv och du kommer att falla gång på gång. Tro på dina känslor och du kommer att oupphörligt bli besviken. Men sätt din tro till Jesus och du får del av hans seger.Den som sätter sin tro till den levande Guden är den som övervinner världen, och den segern kommer att visa sig i hans/hennes dagliga liv.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: