”Vilken varg vinner”?

Våra val så viktiga. Ansluter vi oss till de onda änglarnas strategi, blir det de som tar överhanden, väljer vi Guds väg, ger vi honom makten.

Men allas våra val avgör slutligen klotets utfall, och då gäller Guds beskydd bara de som väljer hans väg! Jag ska citera ett stycke ur Efesiebrevet 6:11-12

Tag på er hela Guds  vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp. Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna.

Detta är ett ständigt återkommande tema i bibeln. Inställningen är inte att vi strider mot skitstövlarna runt omkring oss, utan mot onda makter i de himmelska värdarna, de änglar som satte sig upp mot Gud för att själva ta sig lite gudamakt och få styra och ställa över det som sker på jorden. Hur det kommer att gå om vi ger efter för dessa potentater, det ser vi i dagens allt hårdare tillvaro. Politiskt, ekonomiskt, folk som går förbi uteliggare, hatet här på nätet och ilskan i trafiken.

Hos ”Hemimamma” fann jag följande text:

[En kväll berättade en vis moder för sin dotter om kampen inom alla människor. Hon sade

”Mitt barn, kampen inom oss står mellan två vargars väsen”

”Den ena är ondskan. Det är ilska, avund, svartsjuka, sorg, ånger, girighet, arrogans, självömkan, skuld, ovilja, underlägsenhet, lögn, högmod och egenkärlek”

”Den andra är godhet. Det är glädje, fred, kärlek, hopp, fridsamhet, ödmjukhet, vänlighet, välvillighet, empati, generositet, sanning, medkänsla och tilltro”

Barnet funderade en stund och frågade sedan sin moder ”Vilken varg vinner?”

Hennes visa moder svarade enkelt, ”Den varg du matar”]

Det stämmer nästan helt med ett stycke ur Gal.5:19-22 ” 19Vad köttet ger är lätt att se: otukt, orenhet, liderlighet, 20avguderi, trolldom, fiendskap, strider, ofördragsamhet, vrede, intriger, splittringar, kätterier, 21maktkamp, dryckenskap, utsvävningar och annat av samma slag. Än en gång varnar jag er: de som gör sig skyldiga till sådant skall inte få del i Guds rike. 22Men andens frukter är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, 23ödmjukhet och självbehärskning.”

I båda fallen gäller, ”den varg du matar”.  Våra val påverkar långt mer än vi tror.

Published in: on 2 augusti, 2011 at 20:50  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/08/02/vilken-varg-vinner/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. I detta är vi helt överens =0)

    Hemikram ♥


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: