VAD DÖR? Du eller kroppen? Och vart tar DU vägen? Lite om näradödenupplevelser.

Igår tog jag upp hur människan är sammankopplad till en enhet och att upplevelsemässigt måste detta utifrån hur vi är skapade ske i hjärnan. Men var i hjärnan? Ett par jag hade kontakt med på den tiden jag jobbade på ett sjukhus och som legat i koma en av dem veckovis och den andra månadsvis. Av läkarkåren betraktades de som hjärndöda, men legalt hade vi då ett annat dödsbegrepp, så man kunde inte bara ”packa in dem i en säck”… De kom till medvetande igen och blev till slut helt kommunicerbara. Bägge berättade samma sak. De kunde inte uppfatta tid, inte röra sig, inte tänka rationellt. Men båda kunde känna av vem som kom in i rummet långt innan något var sagt eller gjort. Någon gjorde dem rädd, någon trygg, någon glad, men inget var uttalat. När jag efteråt samtalade med dem och de träffat personalen i medvetet tillstånd, så kunde de säga vilka som var vilka.

Jag vill påminna om barnets reflektion vid den döda kroppen:”det är inte kroppen som far till himlen, det är själva levandet”. I de fall jag har berättat har ”själva levandet varit kvar i kroppen! Dvs. de har levat trots att kropp och nervsystem ”tagit semester”.

Ett par citat i frågan:

Hjärtläkaren Michael B Sabon var skeptisk till nära döden upplevelser och försökte bevisa att dom inte var sanna. Men efter att ha intervjuat över 100 patienter insåg han att de traditionella förklaringarna inte höll. Samtliga patienter som varit nära döden kunde ge noggranna redogörelser för händelserna som var unika för deras egen återupplivning.

”När David besökte hotell Zur Brucke i byn Zur april 1986 drabbades han av hjärtattack. Han beskriver en resa till en annan värld där han mötte ett ljus som förvandlade honom och kände sig omsluten av Guds kärlek. På universitets kliniken i Innsbruck kämpade läkarna i 30 minuter med återupplivning innan de fick igång Davids hjärta. Läkarna såg inget framtida hopp eftersom hjärndöd inträder efter 5 minuter utan syre. Efter två veckor kom han till medvetande och skickades hem och började jobba igen till läkarnas förvåning.”

Den som vill läsa mer kan slå upp http://www.fortunecity.se/kista/chips/1/after/after.htm

Detta handlar om den del av människan som är skapad att leva med Gud. Var i hjärnan finns den?  VET INTE. Så långt räcker inte idag vårt kunnande om hjärnan.

Eller är det så här?

JA, vad tror DU?

Published in: on 19 september, 2011 at 14:15  Comments (4)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2011/09/19/vad-dor-du-eller-kroppen-och-vart-tar-du-vagen-lite-om-naradodenupplevelser/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLämna en kommentar

  1. Hej, Det här får du gärna skriva mer om. Mycket intressant! Ulf

    • Jag får se om det finns bärighet om mer texter!

  2. ja, just döden och döendet är väldigt fascinerande och på grund av mina egna erfarenheter så kan jag inte säga varken bu eller bä…

    Jag vet att det finns någon sorts dimension, men jag vill inte sätta namn på det så där rakt av…

    Hemikram

    • Du är nära dörren! Du har sett mycket och upplevt mycket. I upplevelseögonblicket vet vi att något har lämnat kroppen. Utan att vara säker tror jag att vi anar vart….


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: