Om det Bibeln säger verkligen är sant hur kan vi som människor reagera på det när det händer?

Av och till (Ibland kanske väl ofta) har jag fokuserat på Jesus, Guds son som ska komma tillbaks med konsekvenser för hela vårt universum och som dessutom är den synlige Gudasonen. Det står i Matteus ”27. Ty liksom blixten kommer från öster och lyser ända till väster, så blir det vid Människosonens återkomst.”

Lägg märke till att de tecken jag hittills har fokuserat på enbart är förebud till det som står i vers 27 här. NÄr Jesus kommer åter finns jorden fortfarande kvar, det destruktiva och det onda. Människor kommer att sitta i sina bilar och flygplan och få syn på det som sker. Alla människor i varje hörn på klotet kommer att varsebli att det som händer är globalt.

Jesus säger också i Lukas 17: 34-35…

[34. Jag säger er: den natten ligger två män på samma bädd; den ene skall tas med och den andre skall lämnas kvar. 35.Två kvinnor mal tillsammans; den ena skall tas med och den andra skall lämnas kvar.] Detta är Jesu ord om hur de som tagit emot honom kommer att komma honom till mötes när han kommer åter. TÄNK ER RUBRIKERNA I TIDNINGARNA DAGEN EFTER! För det blir en dag efter. . .

MEN DET FINNS EN ANNAN SAK SOM ÄR VIKTIG!

Jesus var också en verklig människa och Maria hans mamma. Låt oss fundera över hur det skulle vara att stå vid korsen när han spikades upp. Vad rörde sig i mamma Marias huvud och känslor då? Vilka minnen fanns inom henne? Hans första leende som baby, den gurglande stämman i de första försöken att prata? Tårarna när han var hungrig, närheten i amningen. Hur tog han sig fram till att börja med? Gick han på knä, eller var han en ”rumphasare”?  De första orden… De första stegen? När han som pojke sprang och lekte bland grannarna, för Matteus 13:54-58 antyder det. [ 54. Han kom till sin hemstad, och där undervisade han i synagogan så att man häpnade och sade: ”Varifrån kommer den mannens visdom och underverk? 55. Är det inte snickarens son? Heter inte hans mor Maria och hans bröder Jakob och Josef och Simon och Judas? 56. Och bor inte alla hans systrar här hos oss? Varifrån har han då allt detta?” 57. Så blev han en stötesten för dem. Men Jesus sade till dem: ”En profet blir ringaktad bara i sin hemstad och i sitt hem.” 58. Och han gjorde inte många underverk där, eftersom de inte ville tro.]

NU STÅR HON DÄR och minns… varje minne brinner som eld inne i henne. Jesus är hennes son och hon är hans mamma. Det var nog svårt för henne att tänka på hans kosmiska uppdrag då. Han var ju hennes son!

Published in: on 17 januari, 2012 at 22:09  Kommentera  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://bibelnochverkligheten.net/2012/01/17/om-det-bibeln-sager-verkligen-ar-sant-hur-kan-vi-som-manniskor-reagera-pa-det-nar-det-hander/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: